Home Page Image
 
deutsche sprache
english

Partneriskoláink

Evangelisches Gymnasium, Lippstadt, Németország

(Google térképhez klikk ide. >>)

I.E.S. Diego Rodrígez Estrada, San Juan del Puerto, Spanyolország

(Google térképhez klikk ide. >>)

Scuola media Losapio Gioia del Colle, Olaszország

(Google térképhez klikk ide. >>)

 

 

 


Köszöntő

 

„Egész életen át tartó tanulás” – ez a mottója annak a pályázatnak , amelyen iskolánk három másik ország iskolájával együttműködve vesz részt 2008 és 2010 között. A Comenius iskolai együttműködések program keretén belül, partnerintézményeink, a németországi Evangelisches Gymnasium (Lippstadt, Észak-Rajna-Vesztfália), a spanyolországi I.E.S. Diego Rodrígez Estrada (San Juan del Puerto, Andalúzia) és az olaszországi Scuola media Losapio (Gioia del Colle (Bari), Puglia) tanulóival és tanáraival dolgozunk együtt.

Közös témánk a víz, amelyet minden iskola saját országának természetföldrajzi, történelmi és kulturális sajátosságait figyelembe véve önállóan dolgoz fel. A kapcsolatot az Internet segítségével tartjuk, de a diákcsereprogramok alkalmával személyesen is találkozhatunk. Ezek az alkalmak adnak lehetőséget arra is, hogy tanulóink jobban megismerjék egymást, közösen tanuljanak-dolgozzanak egy–egy résztémán, illetve ekkor mutathatják be elkészült munkáikat, addigi eredményeiket.

Iskolánk résztémájául a Duna történelmi jelentőségének, hazánk gyógyvizeinek és felhasználási lehetőségeinek kutatását tűzte ki. Emellett szeretnénk bemutatni diákjaink szemüvegén keresztül partnerintézményeink számára is élvezhetően Magyarország tájait, különös hangsúlyt fektetve vizeinkre.

Honlapunkon eddigi eredményeinket, munkáinkat és partnereink tevékenységét is bemutatjuk. Kellemes böngészést kívánunk!

Cikkek a programról:

Német sajtó a kezdetekről