Archívum 2016/2017-es tanév

 

 

A Jakucs László Nemzetközi Középiskolás földrajz verseny döntőjében 32 iskola 108 csapata versenyzett. A zrínyisek kiváló eredményeket értek el: Sztranyovszky Lóránt-Varga János 15., Győri Krisztián-Botos Marcell 26., Topos Annabella-Vámos Domonkos 27., Majtényi Kristóf-Klicász Petrosz 28., Galkó Dominik-Klicász Szpirosz a 29. helyen végzett. Gratulálunk az elért eredményhez!

 

A XXV. Közép-pesti Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen iskolánk két csapata a hideggel mit sem törődve, nagyon szép eredménnyel a 3. és 4. helyen végzett! A két csapat:Hajas Kitti 11.b, Jakab Nikolett 10.b, Kovács Fanni 9.b, Laczkó Szilvia 11.b illetve Lővei Panna 9.b, Nagy Viktória 9.b, Ragács Viktória 9.b, Tóth Fanni 9.b. Gratulálunk a versenyen elért eredményhez és a kitartó felkészüléshez!

 

Sziráki Sarolta a magyar OKTV döntőjében 26. helyezést ért el! Felkészítő tanár: Fehérné Korencsi Krisztina. Gratulálunk!

 

Merő Emese (9.A) a kőbányai és a budapesti amatőr tollaslabda diákolimpia megnyerése után a kiskunfélegyházi döntőben ORSZÁGOS BAJNOKI CÍMET SZERZETT!!! GRATULÁLUNK!!!

 

Slezák Marietta (12.C) a spanyol OKTV döntőjében 3. helyezést ért el! Felkészítő tanárok: Karácsonyi Bettina és Révész Enkratisz. Gratulálunk nekik!

 

Az Országos Dráma Tanulmányi Verseny középdöntőjébe jutott iskolánk 6 tanulója: Csákvári Emese 10.A, Darab Viktor 9C, Dudás-Szabó Virág 9C, Mészáros Réka 9C, Németh Bernadett 9C és Zachár Dániel 10.B. GRATULÁLUNK!

 

Sziráki Sarolta 11. D osztályos tanulónk magyar irodalom tantárgyból az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen továbbjutott az országos döntőbe. Felkészítő tanár: Fehérné Korencsi Krisztina. Gratulálunk!

 

Az ESTÖRI kreatív történelmi verseny elődöntőjéből az országos döntőbe jutott a Zrínyi Miklós Gimnázium 9/B osztály csapata (Szegedi Nóra, Turcsányi Tamara és Győri Krisztián)! Felkészítő tanárok: Billédiné Kertész Gabriella és Szendi Péter! Az elődöntőben való szereplésért gratulálunk a 10/D osztály két csapatának is!

 

A VI. Jakucs László Nemzetközi Földrajz verseny középdöntőjébe 5 csapatunk jutott be:

Győri Krisztián-Botos Marcell 9.B; Sztranyovszky Lóránt-Varga János 12.D; Vámosi Domonkos-Topos Annabella 10.B; Klicász Petrosz-Majtényi Kristóf 10.B; Klicász Szpirosz-Galkó Dominik 9.D

A középdöntőt és a döntőt április 7-8-án rendezik a Szegedi Tudományegyetemen. További sikereket kívánunk!

 

Slezák Marietta 12. C osztályos tanulónk spanyol nyelvből az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen 2. helyen jutott tovább az országos döntőbe. Felkészítő tanár Karácsonyi Bettina. Gratulálunk!

 

Merő Emese a dél-pesti tollaslabda diákolimpia után a kőbányait is megnyerte. GRATULÁLUNK!

 
A zrínyisek az amatőr sakk versenyen is jól szerepeltek. Kósa Richárd (a képen jobbról az első) megnyerte a kőbányai diákolimpiát, Gáspár Gergő (a képen balról a második) 4. helyezést ért el. GRATULÁLUNK!
 
Kiss Péter megvédte címét, újra megnyerte a kőbányai sakk Diákolimpiát! GRATULÁLUNK!
 
Nem csak az ellenfelekkel, hanem a hideggel is meg kellett küzdeni a kerületi pingpong csapatbajnokságon. A fiú csapat (Kósa Richárd, Tóth Levente és Török Tamás) amatőrként derekasan helyt állt a versenyszerűen asztaliteniszező játékosok ellen és a 6. helyen zárták a versenyt. A lányok (Lantos Dzsesszika, Csákvári Emese és Fabó Virág) kiváló játékukkal feljöttek a 2. helyre és végül 1 pont különbséggel csúsztak le a dobogó legfelső fokáról! GRATULÁLUNK!!!
 

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) két tanulónk a második fordulóba jutott. Slezák Marietta spanyol nyelv (felkészítő tanár: Karácsonyi Bettina), Sziráki Sarolta (felkészítő tanár: Fehérné Korencsi Krisztina) pedig magyar irodalom tantárgyból jutott tovább. GRATULÁLUNK! További sok sikert kívánunk!

 
Röplabda csapataink a Vásárhelyi Pál Gimnáziumban vettek részt a középiskolás Mikulás kupán. A lányok megnyerték a kupát, a fiúk harmadik helyezést értek el. Gratulálunk!!! Felkészítő tanár: Szakállné Rudolf Hajnalka.
 

Hosszú évek után idén újra indult lány kézilabda csapatunk a diákolimpián. Nehéz csoportba kerültünk, így a továbbjutást érő első két helyet sajnos nem sikerült megszereznünk, de a kezdeti nehézségek ellenére, folyamatosan javuló játékkal és győzelemmel zártuk a sorozatot. A csoportmeccsek utolsó fordulójában csapatunk a Szent Imre Gimnázium otthonában lépett pályára, ahol meggyőző teljesítménnyel nagy arányú győzelmet aratott. A csapat bizonyára összekovácsolódott, bízunk benne, hogy jövőre még eredményesebben fogunk szerepelni!

A csapat tagjai: Csővári Alexa, Fabó Virág, Fülöp Anna, Gál Sinopa Anna, Hargitai Réka, Krajcs Beatrix, Polgár Kinga, Przybytek Tícia Rebeka, Termány Melani, Tóth Kata Petra, Vámos Nikolett. A Mester Magyar Bianka volt.

 

Budapest egyesítésének 143. évfordulója alkalmából Budapest Főváros Önkormányzata Budapest Főváros Levéltárának közreműködésével az „Iskolakapun Kívüli Tevékenységek" elnevezésű programsorozat keretében városismereti versenyt szervezett középiskolás diákok számára. Az idei téma Budapest közlekedéstörténete volt, amelyre 106 csapat nevezett be. A Bodrogi Bianka, Kocó Lili, Palanik Kristóf, Sziráki Sarolta összetételű 11. d osztályból verbuválódott csapat az ötödik helyet szerezte meg. Felkészítő tanár: Szendi Péter Az idei a negyedik ilyen alkalom volt. A Zrínyi három éve is döntős volt, az akkori 12. c csapata a hetedik helyen végzett. A verseny két fordulóból és egy döntőből állt. Az első forduló aktivitásra épülő tájékozódási séta, ahol több pontot felkeresve helyszíni feladatokat kellett megoldani. Hideg volt, de a csapat lelkesen küzdötte végig esős időben is az akadályokat. A második fordulóba jutott csapatoknak az elsősorban Budapest Főváros Levéltára irataira épülő feladatsort kell elektronikusan kitölteniük. A csapatban végzett kutatómunkát a levéltár munkatársai levéltár- látogatással segítették. A forduló a zsűri bevallása szerint is a legnehezebb volt az eddigiekhez képest, és valódi kutatómunkát igényelt. A legérdekesebb feladat egy 16. századi időutazó beszámolója volt.

A csapat megoldása megtekinthető itt. >>

A döntőbe az eredetinél nagyobb létszámú csapat vett részt, mivel olyan szoros volt a verseny. Az időpont a város születésnapja volt: 2016. november 17. (csütörtök) 14.00 óra, helyszíne: Budapest Főváros Levéltára. Az elsősorban helyismeretet és kreativitást igénylő döntőben nem lehetett hibázni, ha valaki egy feleletválasztós kérdést elrontott, komoly hátrányba került. A legérdekesebbnek egy tökélete jármű elméleti megalkotása majd prezentálása volt, a zrínyisek egy hároméltű megújuló energiával hajtott buszt alkottak a zsűri tetszését is elnyerve. Végezetül a kitűzött célunknak megfelelően az első öt csapat közé kerülve büszkék lehetünk a csapat kitartására és lelkesedésére! Gratulálunk!

 
 
ISMÉT LANTOS DZSESSZIKA A PINGPONG KIRÁLYNŐ! A kőbányai asztalitenisz Diákolimpián Lantos Dzsesszika aranyérmet szerzett. Török Tamás és Kósa Richárd a csoportjukban 2., Csákvári Emese és Tóth Levente pedig csoportjukban a 3. helyezést érték el! GRATULÁLUNK!
 
A függeszkedő- és kötélmászó kőbányai diákolimpián fiú csapatunk bronzérmes lett. GRATULÁLUNK!

 

2019/2020-as tanév

2018/2019-es tanév

2017/2018-as tanév

2016/2017-es tanév

2015/2016-os tanév

2014/2015-ös tanév

2013/2014-es tanév

2012/2013-as tanév

2011/2012-es tanév

2010/2011-es tanév

2009/2010-es tanév

2008/2009-es tanév

2007/2008-es tanév

2006/2007-es tanév

2005/2006-es tanév

2003/2004-es tanév